Územní plán- Pozvánka

13.07.2011 11:36

Vážení spoluobčané,

zanedlouho bude zastupitelstvo obce Ostravice projednávat a schvalovat návrh územního plánu. V tomto územním plánu se na základě dalších změn doplněných zastupitelstvem obce, zakazuje lidem v plochách označených R (určených pro rekreaci) přebudovat chaty na rodinné domy. Ano, chápu, že v plochách jiných je to povoleno, avšak když daný stavebník v ploše určené pro rekreaci splní náležitosti stavebního zákona a bude rekonstrukce povolena, tak přeci v tomto nemůže být žádný rozpor.

Dále nesouhlasím s tím, že zastupitelstvo obce v návrhu územního plánu klade podmínku mít v některých plochách (označovaných jako SR4) plochu pro jeden dům minimálně 3000 m2.

Plochy SR4 s limitem 3000 m2 se nacházejí v částech obce s dnes docela hustou zástavbou a navíc kolem komunikací s vybudovanými inženýrskými sítěmi a dobrou dopravní dostupností. Dokonce i Správa CHKO Beskydy připomíná obecné zásady pro výstavbu, aby bylo využito maximálně stavebních proluk a volných míst v současně zastavěném území. Vedení obce i přes to, že tato doporučení existují, stojí na svém a návrhy opozice na snížení této plochy na 1500 m2 nebo max. 2000 m2 na zasedáních zastupitelstva obce nijak nereflektovali.

Územní plán se dotýká majetku každého občana obce a protože oproti schválenému konceptu doznává v současné chvíli mnoha změn, tak Vám všem doporučuji, aby jste se o něj zajímali. Jedině tak předejdete nemilým překvapením, když budete chtít třeba prodat pozemek a nebo přímo začít stavět a zjistíte, že Váš pozemek je vlastně bez hodnoty jen proto, že nemá například 3000 m2.

Vážení Ostravičané, při komunálních volbách nás bylo mnoho, kteří jsme měli zájem o dění v obci. Věřím, že Vám tato snaha vydržela i nadále a zúčastníte se veřejného projednávání územního plánu nebo dalšího zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 28. července v 18.30 h. v salónku Hotelu Freud .

Přeji Vám hezký zbytek dne. Tomáš Kokeš