Padá sníh, padá sníh, pojedeme na saních?

28.11.2013 13:45

Bohužel, nedá se nic dělat, s lítostí Vám oznamuji, že se mi na zasedání zastupitelstva obce Ostravice nepodařilo přesvědčit potřebnou většinu zastupitelů k tomu, abychom zjednodušili způsob vybírání dodavatelů zimní údržby a upravili s tím spojený plán zimní údržby ku prospěchu občanů.

V tomto plánu zimní údržby je vlastně konstatováno, že když nebydlíte v centru obce, budete si muset na stroj zimní údržby počkat 12 hodin a v některých lokalitách i 48 hodin po napadnutí sněhu.

Podle některých reakcí občanů na zasedání zastupitelstva je však vše v nejlepším pořádku a je také dokonce údajně úplně jedno, kolik za tuto službu zaplatíme, hlavně, že bude vypluženo.

Tento názor ale nesdílím, protože jsem nikdy nepostupoval podle hesla, které je dnes v obci možná uplatňováno a které zníz cizího krev neteče. Možná, že takovýto přístup se někomu zamlouvá, se však přesvědčen, že obecní rozpočet není cizí, ale náš.

Poté co místostarosta Jiří Pavlán v obecním tisku veřejně lhal ZDE a manipuloval tak veřejným míněním ve svůjpolitickýprospěch, po obci putují další verbálně šířené lži a pomluvy, které tytoneobjektivníčlánky mají podpořit.

Posuďte sami, jestli náhodou nejsme na Ostravici svědky nechutné politické hry, která vyselektovat tydobréa tyzlé.

Budu se snažit doufat, že tomu tak není a i nadále věřit, že koaliční členové zastupitelstva někdy v budoucnu nebudou jen partou klientelisticky propojených skupin a nebudou jižzabíjetkaždou dobrou myšlenku jen proto, že se jim to nehodí dojejich krámu.

 

Tomáš Kokeš