Cenzura obecního tisku

07.03.2014 07:10

Vážení Ostravičané,
obracím se na Vás tímto způsoben, poněvadž mi nebylo umožněno tento níže uvedený článek zveřejnit v obecním periodickém tisku. Článek byl odeslán předsedkyni  Mikroregionu Frýdlantsko-Beskydy RNDr. Heleně Pešatové (vydavatel) a obci Ostravice dne 21.2.2014.

Sdělení zastupitele: Budeme investovat do přechodu pro chodce nebo do oken?
Blíží se nám jaro a jak je zvykem např. kolem Vánoc bilancovat a hodnotit uplynulý rok, tak na jaře je zvykem plánovat rok nadcházející. Zima byla mírná, nebo přesněji řečeno téměř žádná a tak peníze, které bychom utratili za zimní údržbu, se budou teď na jaře hodit. Oproti minulému roku možná budeme letos na jaře „bohatší“ o téměř 1 300 000 Kč i díky tomu, že se nemusela dodavatelům zimní údržby proplácet zimní hotovost, tzn. jejich hotovost v době, když nepadá sníh. Nyní tedy přemýšlíme, kam ušetřené peníze rozumně investovat.
Nutných investic je by se v obci našlo nepočítaně, od děravých cest, přes potřebu opravy zídky na místním hřbitově, až po nutnost výměny oken v domově pro seniory. Mezi priority by také měla patřit bezpečnost chodců kolem hlavní silnice, na které provoz neustále houstne. Touto problematikou se aktivně zabývám a jsem rád, že se mi podařilo přesvědčit zastupitelstvo obce o tom, že situace, alespoň částečně, řešitelná je.
Bohužel, ze strany současného vedení obce je vůči těmto mým aktivitám kladen jistý odpor a tak např. studie dopravně technického řešení přecházení chodců nedaleko restaurace Gastum a také na Mazáku, která byla Policií ČR schválena, leží dodnes „v šuplíku“ na Obecním úřadu.
V případě potřebného přechodu pro chodce u nádraží na dolní Ostravici je situace v současné chvíli taková, že již více než 100 dní čekám na stanovisko starosty obce potřebné k tomu, abychom mohli zahájit na Stavebním úřadu územní řízení a přechod pro chodce by tak konečně dostal reálnější podobu.
Je jasné, že za peníze ušetřené za zimní údržbu se vše, co je v obci potřeba, nepostaví ale záleží však pouze na nás, jaké priority si určíme.

Tomáš Kokeš

Vydavatel to sdělení zastupitele neotiskl a tak zatím i nadále platí, že obecní tisk vydávaný z našich společných peněz je účelově užíván v rozporu s tiskovým zákonem tak, aby sloužil k morálnímu a politickému prospěchu skupiny "vyvolených".